Вълна от гняв и съпричастност в подкрепа на Дебора

Вълна от гняв и съпричастност в подкрепа на Дебора

България показа, че има хора с гражданска позиция. Масови протести в градовете Стара Загора, Пловдив, София, Велико Търново, Добрич, Хасково, Царево и други градове. Вълна от гняв и непримиримост след зверската проява. 

 

Българите показаха, че застават зад Дебора и искат справедливост за всички жертви на домашно насилие с конкретни законови мерки. Бързо производство и отнесена към силата на деянието присъда. 

 

Разликата между лека, средна и тежка телесна повреда беше широко обсъдена от магистрати, адвокати и вещи лица, но никъде не беше взето предвид психическата тежка увреда, която деянието ще остави трайно в съзнанието на това момиче в зората на нейните 18 години.  



Моника Маринова, която е близка на нападнатото момиче, дала гласност на случая пред медиите и социалните мрежи, казва:  

 

❝ Исканията им са за справедливост и адекватна присъда на скандалния случай, заради жестокостта на действията. Според нея единствено полицията си е свършила работата. От страна на съдии и прокуратура нишката се къса. Те са поставили срок от 1 седмица на всички институции за конкретни и реални действия. Биха искали присъда между 20 и 30 години. ❞

 

Приятелката на семейството Моника също е била заплашвана от профила на Виктор Костов, за да не дава гласност на случилото се и да не го огласява в социалните мрежи и медиите. Лицето, което я е заплашило е било задържано за разпит, но е пуснат след изявление, че профилът му е бил хакнат. Остава неясно дали това наистина е така. 

 

Майката на Дебора присъства на протеста през Съдебната палата в Стара Загора премина през шествиетото с хиляди хора, от които усети подкрепа и ясна гражданска позиция. 

 

 




Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 111 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Носени ли са пици с кристали в парламента?

Носени ли са пици с кристали в парламента?

Политика
Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

Политика