Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп (Donald Trump) e роден на 14 юни 1946 г. в Куинс, Ню Йорк. Известен като успешен бизнесмен, писател и бивш президент на САЩ, Тръмп е един от най-поляризиращите личности в света. Разбира се, през годините той става и обект на куп скандали, било то скандали в следствие не неговите изневери или проблеми със данъчните. Тръмп има три брака и пет деца, а сегашната му жена е словенският модел Мелания Тръмп.

 

Професионален живот

Доналд Тръмп постига големи успехи като бизнесмен и строителен предприемач. Той наследява бизнеса с недвижими имоти на баща си, който постепенно превръща в глобална империя. Строи казина, хотели, офиси и жилищни сгради из Източното Крайбрежие на САЩ. Не случайно името Тръмп става синоним на луксозни имоти, хотели и казина. Самият Доналд целенасочено изгражда личен и професионален имидж на разкош, богатство и величие. Въпреки това, че му се налага да декларира фалит, Тръмп става и милиардер.

Тръмп също участва и в Американското риалити шоу "The Apprentice", където популяризира крилатата си фраза "Ти си уволнен!" Телевизионното присъствие на Тръмп му позволява да популяризира бизнесите си. После пише и книга с Американския бизнесмен и автор Роберт Кийосаки, учейки хората на финансова грамотност.

 

Политика и Противоречия

Още от 80-те години Тръмп се шегува, че би се справил отлично като президент. Мелания пък заявява, че би била една доста традиционна първа дама — като Джаки Кенеди.

 

През 2016 г. Тръмп печели номинацията на републиканците и впоследствие и самите президентски избори в САЩ, ставайки 45-ият президент на Съединените щати. Неговото президентство е белязано от уникална комбинация от популистка реторика, нетрадиционен стил на комуникация и на моменти прибързани политически решения, които му спечелват както похвали, така и критики.

 

Администрацията му предлага политики като данъчна реформа, дерегулация и реформа на наказателното правосъдие. Тръмп твърди, че винаги поставя Америка на първо място, а не интересите на другите страни. Безработицата и нелегалната имиграция спадат драстично, икономиката се развива, но критиките срещу Тръмп не спират. Въпреки всичко президентството на Тръмп е белязано от много предизвикателства, включително коронавирус пандемията.

 

През 2023 година Тръмп насърчава слуховете, че отново ще се кандидатира за президент. Тръмп гостува в различни предавания и подкасти, споделяйки неговите мнение за войната в Украйна, състоянието на икономиката и бъдещите му планове, както в личен, така и в професионален план.

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 18 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: