Лазар Радков от "Капачки за бъдеще"

Лазар Радков от "Капачки за бъдеще"

“За мен успехът е преди всичко вътрешно усещане. И по-скоро бих го нарекъл удовлетворение. Удовлетворение, че си се борил и продължаваш да се бориш за това, в което вярваш!”

 

Лазар Радков е известен български фитнес треньор и обществен деец. Роден през 1983 г. в град Пловдив, Лазар се превръща в национална фитнес икона, вдъхновявайки много българи със своята отдаденост, дисциплина и уникален подход към фитнеса. Освен на това поприще, Лазар Радков е известен и със създаването на инициативата “Капачки за бъдеще”, в която участват хора от цяла България, “Live to Lift”, проектът “Kauzi.bg” и други.

 

Само за 4 години, чрез най-голямата и успешна инициатива  “Капачки за бъдеще”, са събрани и рециклирани над 700 000 кг пластмаса, дарена е апаратура на 36 болници в 36 града, като от тях - на 22 са дарени кувьози, а на други 14 - друга медицинска апаратура за деца. Благодарение на тази кауза се ангажират десетки хиляди деца и близо един милион възрастни, всички обединени от идеята да събират капачки за по-добро бъдеще.

 

В тази публикация ще се опитаме да разкажем повече за завладяващия живот и кариера на Лазар Радков, включително неговата семейна история, образование, кариера и любопитни факти от живота му, включително обществения му принос.

 

Кой е Лазар Радков накратко?

Лазар Радков е български вдъхновител, обучител и основател на “Live to Lift” и сайта Kauzi.bg. Той е един от създателите на инициативата „Капачки за бъдеще“ (Caps for the Future). Благодарение на него и на всички хора, които е вдъхновил и са го последвали, от отпадъчни капачки вече са закупени пет броя линейки за България, както и генератори на ток за Украйна, хуманитарна помощ за пострадали от земетресенията в Турция и още.

 

Най-интересните факти от живота на Лазар Радков

Лазар Радков е роден и израснал в България. Той е запален по личностното развитие и лидерство от ранна възраст. Лара Радков - неговата майка, е завършила Американския университет в България, където учи политически науки, международни отношения и философия. Не е известна много подробна информация за личния му живот, който предпочита да запази извън публичните си изяви. 

Както споменава в едно друго интервю, Лазар е дете на “здраво бачкащи родители” и е отраснал в Стария град - Пловдив, а по пример на родителите си, започва работа съвсем млад - едва на 16-годишна възраст. Малко по-късно заминава за Германия, където работи на различни позиции, но в крайна сметка се завръща в родината с мисията да помага на други българи и да направи света по-добър за живеене.

 

Кариерен и обществен път на Лазар Радков

Кариерният път на Лазар Радков започва като фитнес треньор и персонален фитнес инструктор. През 2015 г. той основава “Капачки за бъдеще”, уникална благотворителна инициатива за събиране и предаване на пластмасови капачки. Те се предават на вторични суровини и със събраните средства се закупуват така необходимите кувьози, както и линейки за съответните болници и градове в страната.

Лазар Радков е известен с енергичния си лидерски стил и усилията си да помага на хората, особено на младежите, да изграждат силни взаимоотношения чрез развиване на емоционална интелигентност и лидерски качества. Това е възможно чрез примера, който дава на всички - че дори най-малкото действие, прилагано систематично и дисциплинирано, може да има смисъл и да доведе до положителна промяна.

 

Ето до какви резултати точно води кампанията “Капачки за бъдеще” в цифри:

 


Считано от 2022 г., “Капачки за бъдеще” вече приема и пластмасови бутилки, както и кенчета за рециклиране. По този начин резултатите от усилията на всички осигуряват закупуването на поредна детска линейка за най-нуждаещите се. Ето и списък на пунктовете за предаване на капачки.

Във всички свои хуманитарни каузи, Лазар Радков се отличава като истински лидер и обединител, а днес се нуждаем от повече такива хора. Надяваме се да Ви е било интересно и полезно да научите повече за този човек, който е намерил своята кауза и чрез нея привлича други, за да промени хиляди животи!

 

Интересни факти за Лазар Радков

  • Лазар Радков става един от най-младите обучители на емоционална интелигентност в България на 23 години.

  • Лазар Радков е номиниран за бизнес наградите на Forbes през 2020 г. за въздействащата си работа като предприемач.

  • Лазар Радков  е уважаван лектор на конференции и е изнасял множество лекции на TEDx.

  • Лазар Радков е подел още една кауза, като последното му начинание е организирането на курсове за деца за оказване на първа долекарска помощ. Той планира да включи в тях и възрастни хора на по-късен етап.

 

Свързани личности

  1. Лазар Ангелов - международно известен фитнес модел и фитнес инструктор, бивш състезател по културизъм и персонален фитнес треньор;

  2. Мартина Йорданова - вторият основател на “Капачки за бъдеще”;

  3. Никола Рахнев - основател на “Гората.бг”, организатор на доброволчески инициативи.

 

Автор: Бетина Цветкова 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 101 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени