Линус Габриел Себастиан - Професия YouTube Star

Линус Габриел Себастиан - Професия YouTube Star

Линус Габриел Себастиан е име, което, със сигурност, ще остане завинаги в историята на дигиталното съдържание. Известен е като канадската YouTube звезда. Истината е, че той създава невероятно и забавно технологично съдържание от години. Способността му да се адаптира спрямо темповете в индустрията на високите технологии, гарантира, че той ще продължи да е водеща фигура години напред.

 

Ранни години и образование

Линус Себастиан е роден на 20 август 1986 година във Ванкувър,  Британска Колумбия, Канада. Има двама братя и две сестри. Зодия Лъв е, гаранция, че наистина работи с очевиден замах. 

Детските си години прекарва в градчето Maple Ridge. От малък е с диагноза с ADHD, която не му пречи да покаже своя талант при заснемане на видеа и тяхното разпространение. Всъщност, когато е бил още дете, едва ли е мислил, че ще направи кариера в Youtube. 

Завършва средното си образование в Garibaldi Secondary. Още като ученик започва почасово да работи в магазин за търговия на дребно. Създава лоялна клиентска база за краткото време на своите първи професионални занимания. Не завършва обаче висшето си образование в Университета в Канада.

 

Първите му неуспехи не го отчайват

Работата на Линус в канадския магазин за компютри NCIX е отправна точка за бъдещата му кариера. Точно тук се заражда професионалното му увлечение да прави видеа. Шефът му иска да да заснема продуктите от онлайн магазина, за да има по-добри продажби. Първото видео, което Линус създава, е за радиатор Sunbeam Tuniq Tower. Пуснато е през юли 2007 г. в Youtube канала на NCIX Tech Tips. Но както се казва – греда! Създадените от младежа видеа са с ниска гледаемост. Шефът му нарежда  да създаде друг канал в Youtube с по-ниски производствени разходи. Така се ражда YouTube каналът  Linus Tech Tips на  24 ноември 2008 г.

 

Началото е положено

Линус Себастиан започва да качва своите видеоклипове в новия канал от ноември 2008 г. В тях той дава на зрителите ценни технологични съвети. Както и прави различни ревюта на продукти и ръководства за компютри. Младежът работи още няколко години в NCIX и после напуска. В същото време взема правата върху името Linus Tech Tips, както и канала в Youtube. 

Птичето на успеха вече е кацнало на рамото на Линус и започва да развива канала като собствен бизнес. 

 

Linus Media Group (LMG) или големият успех

През 2013 г. амбициозният канадец основава собствена компания, наречена Linus Media Group (LMG). Той става неин главен изпълнителен директор. LMG предлага пълен набор от услуги с опит в социалните медии, уеб видео и инфлуенсър маркетинг. Талантливият Линус продължава да създава информативни видеоклипове, структурирани по невероятно забавен начин. А това естествено води до висок зрителски интерес. Видеоклиповете му са изключително популярни и предизвикателни. В един от тях той демонстрира изграждане на компютър с помощта на части от онлайн магазин Wish. Друго негово вайръл видео е за тестване на компютър за игри от Walmart.

 

Империята Linus се разраства

Богатството и популярността вървят при него ръка за ръка. Към днешна дата Linus Media Group има приблизителна нетна стойност от 85 милиона долара. Нейният собственик печели главно от кариерата си на YouTube звезда, видео спонсори, партньорски маркетинг и продажби на стоки от каналите си в YouTube. 

Той е четвърти в ТОП 30 на списание Inc. за най-силни играчи в технологиите през 2015 г.

В момента ютюбърът притежава не само  Linus Tech Tips. Той е собственик на още три канала, фокусирани върху технологиите: TechLinked, Techquickie и ShortCircuit. През последните 7 години неговите изградени канали са с над 200 000 000 гледания на видеоклипове.

Знаете ли, че Линус има Youtube Diamond Play Button за повече от 10 милиона абонати в канала на Linus Tech Tips? 

 

Семейно щастие – жена, деца и котки

Канадецът е отдаден на работата си, но намира време да плени е дамата на сърцето си. Той сключва брак с Ивон Хо, финансов директор на Linus Media Group, през 2011 г. Ивон е азиатска красавица, телевизионна актриса. Двамата не попадат под светлините на прожектора като семейна двойка. Имат две дъщери и син. Семейството се радва и на две расови бенгалски котки Rocket и Rumble. Линус е страхотен родител е и споделя всеки миг от свободното си време с тях.

Любимите му звезди в YouTube са Marques Brownlee, TotalBiscuit и Austin Evans.

В интервю през 2020 г. той споделя, че неговите зрители са го превърнали в „най-щастливия човек на света“, защото са спомогнали канала му да расте по невероятен начин. В същото време отчита колко стресираща става работата му и изпитанията, с които се сблъсква, и че мисли за пенсиониране… Въпреки че мисли за пенсия, работата му показва, че е далече от участта на пенсионера.

 

Историята на ютюбъра продължава

Линус Себастиан днес е една от най-талантливите личности в сферата на технологиите и джаджите. В новия си дом, в който се мести през 2018 г., той притежава собствена уникална стая, за да снима видеата си. Тя е пълна с компютри и невероятни джаджи. Чувството му за хумор е безгранично. Забележете, той дори е пускал забавни клипове как организира своята стая. 

Началната музика на канала му Linus е Supernova от Laszlo. Истината е, че работи с Ласло (чрез Monstercat), за да създаде интро версията на Supernova, която използва и до днес.

Някои от най-популярните му видеоклипове представят Arctic Hobby Land Rider за първи път като пожарна кола и багер. 

Какво друго може да се очаква от човек, който навремето пуска свое видео, в което споделя как от Apple отказват да поправят неговия iMac pro…

 

Професия YouTube Star

Линус Габриел Себастиан е чаровен водещ, автор и продуцент на ориентираните към технологиите уеб предавания Linus Tech Tips и Techquickie. Много от неговите видеоклипове включват съвети и надстройки за компютри PC и Mac. Милиони потребители черпят практически умения от неговите съвети. Както и яката се забавляват! Ако още не сте гледали неговите страхотни видеа, то време е да го направите…

 

Автор: Мирослава Петърчева

http://sunrises-mira.blogspot.com/

Източници:

Alma, R., Linus Sebastian net worht, age, wife, education, house, https://briefly.co.za/97358-linus-sebastian-net-worth-age-wife-education-house-twitch.html, March 31 2021

Linus Sebastian, https://www.gluwee.com/linus-sebastian/ 

LINUS SEBASTIAN, YouTube Star, https://www.famousbirthdays.com/people/linus-sebastian.html

Linus Tech Tips, https://youtube.fandom.com/wiki/Linus_Tech_Tips

Steve, A., Yvonne Ho, https://answersafrica.com/yvonne-ho-bio-facts.html

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 25 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

"Величие" се разпадна и се зашлевиха с тежки обвинения

"Величие" се разпадна и се зашлевиха с тежки обвинения

Политика
Как да бъдеш най-добрият кандидат за работа

Как да бъдеш най-добрият кандидат за работа

Образование