Превъплъщенията на Били Айлиш

Превъплъщенията на Били Айлиш

Момичето, което порази световната музикална сцена с ексцентрично зелено в косата и еклектичен стил сега става обект на бодишейм (Bodyshame) критиците. 

 

Коя е Били Айлиш?

 

Били Айлиш (Billie Eilish) е американска певица и автор на песни, родена на 18 декември 2001 г. в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ. Тя стана една от най-известните млади изпълнителки и икони в музикалната индустрия благодарение на своя уникален стил и дълбоки текстове на песните.

 

 

Били Айлиш изразява интерес към музиката от ранна възраст. Тя расте в творческо семейство, където музиката е винаги била важна част от живота им. Заедно с брат си, Финиъс (Finneas), който също е талантлив музикант, те започват да пишат и записват музика в домашно студио.

 

 

Пробивът за Билли идва през 2015 г., когато тя пуска първия си сингъл "Ocean Eyes" в SoundCloud. Песента става вайръл хит и привлича вниманието на много слушатели и критици. Нейният глас и уникален звуков стил впечатляват публиката.

 

През 2017 г. Били Айлиш подписва договор със звукозаписната компания Interscope Records и издава първия си EP "Don't Smile at Me". Албумът има комерсиален успех и потвърждава нейната позиция като талантлива и перспективна млада певица.

 

 

През 2019 г. тя представя своя първи студиен албум "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Албумът е огромен международен успех и й носи няколко награди, включително пет премии Грами. Песни като "Bad Guy", "Bury a Friend" и "When the Party's Over" стават световни хитове и се популяризират по целия свят.

 

 

Били Айлиш се отличава с еклектичен стил, който обединява елементи от поп музиката, алтернативата, електрониката и инди. Тя е известна също с яркия си външен вид и нестандартната си облекло, което става нейна визитка.

 

От момента на пробива си, Билли продължава да постига успехи, да изнася концерти на големи музикални фестивали и завладява сърцата на милиони фенове по целия свят. Нейният талант и артистичност я правят една от най-търсените млади певици в музикалната индустрия.

 

 

Много и разнопосочни коментари предизвика новият стил на обличане на Били. Тъй като рядко е виждана с дрехи, прилепнали по тялото нейното появяване предизвика фурор и лавина от непристойни коментари. 

 

От редовете в списание ELLE

 

Самата Айлиш говори с ELLE в броя му от октомври 2019 г. за стила си и мислите си относно някои хора, които я аплодират, че дава пример за това как младите момичета трябва да се обличат, за да не бъдат сексуализирани. Тогава тя обясни, че широките дрехи са заради проблема на обществото и неспособността му да устои на сексуализирането на млади жени, а не защото е несигурна.

 

„Въпросът не е: Хей, хайде да ставаме уличници, засрамете всички тези момичета, че не се обличат като Били Айлиш“, каза тя. „Това ме вбесява. Трябва да нося голяма риза, за да не се чувстваш неудобно от гърдите ми!"

 

 

Айлиш коментира един пример, когато носеше потник в Нешвил, някой направи нейна снимка и тя стана вайръл в социалните медии. „Гърдите ми бяха популярни в Twitter!“ — изкрещя тя. "На първо място! Какво е това?! Всички магазини писаха за моите цици!"

 

„Изглеждам добре в него“, добави тя, смеейки се. „Родена съм със шибани цици, брато. Родих се с ДНК, която щеше да ми даде големи цици.

 

 

Тя казва, че гърдите й са я засрамвали в миналото и затова ги прикрива. „Наскоро бях във FaceTime на мой близък приятел, който е пич, и бях с потник. Той каза: „Уф, облечи си риза!“ И аз казах: „Имам риза“. Някой с по-малки цици може да носи потник и аз мога да облека точно този потник и да се засрамя от уличница, защото циците ми са големи. Това е глупаво. Това е същата риза!“

 

Тя добави, че когато остарее, хората трябва да очакват нейният стил да се промени. „Ще бъда жена. Искам да покажа тялото си", каза тя. "Ами ако искам да направя видео, в което искам да изглеждам желано? Не е порно! Но знам, че би било огромно нещо“, каза Айлиш. „Знам, че хората ще кажат: „Изгубих всякакво уважение към нея.“

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 23 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: