Ракети атакуват Белгород, украински дронове достигат до Москва и Санкт Петербург

Ракети атакуват Белгород, украински дронове достигат до Москва и Санкт Петербург

Ракетни атаки разтърсиха отново граничната с Украйна Белгородска област, докато украински дронове проникнаха дори до Московска и Ленинградска области, съобщават местни канали в социалните мрежи. Инцидентът стана ясен след взривове в приграничния град Шебекино, въпреки че официалните руски власти все още не са потвърдили информацията относно случилото се в областта. Същевременно украинските власти не са изнесли коментар по повод на инцидента.

 

Представителят на руското Министерство на отбраната Гладков твърди, че Украйна е изпратила 10 ракети към областта, като всички те са били успешно свалени. Въпреки това, преди това извление, руските военни съобщават за прехванати украински дронове в Московска и Ленинградска области. И двата дрона са били тип самолет, като първият е бил унищожен, а вторият е бил "прехванат", според съобщението на военните.

 

Ленинградска област, въпреки че е по-далеч от границата с Украйна и фронтовата линия, е била достигната от украински дрон. Това не е първи случай, в който дрон прониква в тази област, но такива инциденти са рядкост. Областта обхваща околностите на Санкт Петербург, изключително важен град с федерален статут.

 

Според изявление на назначен от Русия служител, Украйна също е направила опит да атакува руския петролен терминал в Балтийско море с дрон през нощта. Въпреки това този опит се оказва неуспешен.

 

Руското Министерство на отбраната съобщава още за прехванати украински ракети и дронове над Брянска област. Белгородска и Брянска област, като гранични с Украйна, стават честа мишена за атаки, които руските военни определят като "терористични". На 30 декември миналата година Белгород беше свидетел на най-големия до момента обстрел, при който загинаха 25 души и повече от 100 пострадаха. В резултат на непрекъснатите инциденти с дронове в Белгородска област, училищата ще бъдат затворени за поне месец, а учениците ще се обучават дистанционно.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 7 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени