Земетресение разлюля Истанбул и Чънарджък

Земетресение разлюля Истанбул и Чънарджък

На 18 декември 2023 г., районът на Истанбул беше изправен пред земетресение с магнитуд 4,1, съобщи турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД). Трусът, регистриран в 23:53 часа местно време, имаше епицентър в Мраморно море, в района на град Чънарджък, окръг Ялова, и дълбочина от 11,18 км.

 

Съобщенията за инцидента предизвикаха паника сред населението, както в самия Истанбул, така и в съседните окръзи на Ялова. Министърът на вътрешните работи, Али Йерликая, потвърди, че екипи на АФАД бяха изпратени за обследване на терена с цел оценка на възможни щети. Въпреки това, министърът на здравеопазването, Фахреттин Коджа, успокои обществото, като заяви, че няма данни за пострадали хора.

 

Потребителите в социалните мрежи активно споделят своите преживявания от земетресението, като повечето от тях отбелязват, че не са пострадали. Този случай ни напомня за неотдавнашния трус, който връхлетя Черно море, като този път магнитудът беше 4,3, а епицентърът бе в окръг Гюмюшхане, с дълбочина от 15 км. Информацията за този втори случай беше регистрирана в 1:15 часа местно време.

 

След тези последователни земетресения, властите продължават да следят и да провеждат мониторинг на ситуацията и съблюдават необходимите мерки за сигурност. Гражданите са призовани да бъдат бдителни и да следват инструкциите на органите за управление при бедствия в случай на допълнителни трусове.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 28 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени