Франция: Изменения на имиграционния закон

Франция: Изменения на имиграционния закон

Франция продължава своята традиция в приемането на чужденци, по-конкретно кандидати за убежище и студенти, заяви президентът Еманюел Макрон в първото си интервю след въвеждането на противоречивата имиграционна реформа. Той отбеляза, че новият закон е резултат от необходимия компромис, като добави, че политическият живот включва кризи, споразумения и разногласия.

 

Макрон беше предизвикан от разделение в управляващата мнозинство след приемането на по-строг имиграционен закон, което доведе до оставката на здравния министър поради спорове около новите мерки.

 

Според новия закон, чужденците от страни извън Европейския съюз трябва да работят във Франция за по-продължителен период, а именно 30 месеца преди да могат да се възползват от социална закрила. Предвижда се също реформа на държавната медицинска помощ за тези чужденци, като ограниченият достъп за незаконно пребиваващите ще бъде преразгледан.

 

Законът променя правилата за придобиване на френско гражданство, като вече не се предоставя автоматично при рождение. Децата на родители чужденци, родени във Франция, трябва да кандидатстват за гражданство след достигане на пълнолетие. Хора с двойно гражданство, осъдени за умишлено убийство на полицай или държавен служител, могат да бъдат лишени от френско гражданство.

 

Правилата за събиране на семейства на чужденци също се затягат, изисквайки доказателства за стабилни доходи и здравна застраховка преди семейното събиране на френска територия. Чуждестранни студенти, кандидатстващи за разрешително за пребиваване, трябва да внасят депозит, покриващ потенциални разходи за пребиванаето им.

 

Кандидати за убежище, чието поведение е заплаха за обществения ред, могат да бъдат настанявани в центрове за превантивно задържане, особено ако съществува риск от бягство. Въпреки това законът отменя някои предишни ограничителни мерки, в които забранява на непълнолетните чужденци да бъдат държани в центрове за задържане.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 93 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Катастрофа на разклона за Чепинци

Катастрофа на разклона за Чепинци

София