Кирил Петков: Няма да преговаряме за правителство с "Възраждане"

Кирил Петков: Няма да преговаряме за правителство с "Възраждане"

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната - Демократична България“ заяви, че няма да преговарят за правителство с „Възраждане“

 

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков, категорично заяви, че коалицията няма да преговаря за съставяне на правителство с партия „Възраждане“. Това той направи в публикация на официалния си Facebook профил.

 

"Няма да преговаряме за правителство с „Възраждане"! Омръзна ми от медийни внушения, чрез преразказ, с които се заблуждават хората. В 50-ото Народно събрание има две потенциални мнозинства: 1: ГЕРБ и ДПС. 2: „Възраждане", БСП, „Величие", ИТН. Нека да е ясно, ПП-ДБ не може да бъде част от тези две мнозинства, защото ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Нашите избиратели може да са абсолютно спокойни за това", написа Петков.

 

Той също така изрази своята позиция относно нуждата от конкретни антикорупционни действия и подкрепа за важни законодателни инициативи: "Вчера ясно казах, че в този парламент всички партии, които говорят, че са антикорупционни на думи, нека първо го покажат на дела като подкрепят закона за съдебната власт, закона за личния фалит и закона за защита на корупционни сигнали, които ще вкараме. Така няма да сме изгубили историческо време и ще сме продължили реформите в България, дори когато в този парламент правителство не е възмножно", допълни той.

 

Публикацията на Петков ясно очертава позицията на ПП-ДБ като коалиция, която се ангажира с проевропейски и антикорупционни принципи, отхвърляйки възможността за сътрудничество с партии, които не споделят тези ценности. Той подчерта значението на законодателните реформи като начин да се покаже истинска ангажираност към борбата с корупцията и необходимостта от действия, които надхвърлят простите декларации.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 6 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Какво се случва в Къщата на Инфлуенсърите Сезон 2

Какво се случва в Къщата на Инфлуенсърите Сезон 2

Шоубизнес
Гъвкаво управление чрез обучения

Гъвкаво управление чрез обучения

България
"Величие" се разпадна и се зашлевиха с тежки обвинения

"Величие" се разпадна и се зашлевиха с тежки обвинения

Политика