Премиерът Николай Денков: Парламентът трябва да работи, демонтажът не е начин за протест

Премиерът Николай Денков: Парламентът трябва да работи, демонтажът не е начин за протест

Днес, премиерът Николай Денков коментира текущите събития в Народното събрание, където заседанието беше прекъснато поради демонтажа на Паметника на съветската армия в София. Той подчерта важността на работата на парламента и изрази недоволство от избора на прекъсване на заседанието като форма на протест.

 

"Парламентът трябва да работи, защото има изключително важни въпроси да решава. Не е това начинът да се протестира срещу едно напълно законно действие, което е отлагано с години", заяви премиерът.

 

Денков отбеляза, че демонтажът на паметника е решение, което е в процес на осъществление от години и има подкрепа от решение на Столичния общински съвет. Той предупреди, че слагането на бюджета на залог срещу този акт не е човешко и може да засегне заплатите, инвестициите и други важни области.

 

Относно влизането в Шенген, премиерът сподели стратегията на страната, насочена към преговори за сухопътните граници. "Това, което не искаме, е да оставаме заложници на решения, които нямат общо с общата логика на развитие на ЕС", подчерта Денков. Той обяви, че България е подготвила предложение, което ще изпрати на Австрия, използвайки Европейската комисия като медиатор.

 

Премиерът добави, че приоритетът на страната е миграцията, не само заради Шенген, но и за цяла Европа, и подчерта важността на помощта и средствата за Украйна.

 

Този ден в българската политика ясно демонстрира сложните предизвикателства и стратегическите цели, пред които е изправена страната.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 9 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени