39 млн. лв. доплащане за земеделските стопани по украинската помощ

39 млн. лв. доплащане за земеделските стопани по украинската помощ

Разпределение на държавна помощ за земеделски стопани след увеличение на тавана

 

Днес, Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" взе историческо решение относно разпределението на остатъчния ресурс в размер на 39 266 360 лв., предназначен за държавната помощ "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна".

 

Съгласно взетото решение, тези средства ще бъдат разпределени като увеличение на единичните ставки за подпомагане на земеделските стопани. Очаква се тази помощ да допринесе за поддържането на ликвидността на сектора и оказването на подкрепа в условията на трудности, предизвикани от руската агресия срещу Украйна.

 

Важно е да се отбележи, че разпределението на средствата ще бъде извършено в най-кратък срок, като земеделските стопани ще получат помощта си на 20 декември. Това несъмнено представлява своевременна и ценна подкрепа за тези, които са засегнати от сложната икономическа обстановка.

 

Отбелязваме също, че таванът на помощта е актуализиран на 280 000 евро, съобразено с новите изисквания и предизвикателства, пред които е изправен секторът. Това увеличение дава възможност на Държавния фонд "Земеделие" да предостави по-значителна подкрепа на земеделските стопани, които се нуждаят от нея.

 

Напомняме, че това не е първият път, в който ДФЗ реагира бързо и ефективно в подкрепа на земеделските стопани. В началото на този месец, фондът изплати над 5 млн. лева на тези, които бяха достигнали тавана по украинската помощ. Този ход стана възможен след актуализацията на тавана за подпомагане по украинската помощ от 250 000 евро на новите 280 000 евро.

 

Обществото може да бъде уверено, че държавата е насреща в подкрепа на земеделските стопани, като предоставя необходимата помощ в ключов момент.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 10 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Ден на българската Роза 2024 в община Калояново

Ден на българската Роза 2024 в община Калояново

България
Тото Котуньо ни напусна на 80 години

Тото Котуньо ни напусна на 80 години

Свят