Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

 

На 29 юни 2024 г. в Патентното ведомство на Република България е постъпила заявка за регистрация на марка "ДПС". Информацията бе потвърдена за първи път от институцията в отговор на запитване на Българското национално радио (БНР).

 

От Патентното ведомство посочват, че заявената марка е комбинация от словесни и фигуративни елементи, като цялостното изписване е: "ДПС - Движение за права и свободи". Въпреки това, ведомството не разкрива информация за заявителя, който стои зад искането.

 

Заявката за регистрация в момента е със статус "подадена", като предстоящата стъпка е извършване на експертиза. Тази процедура ще се осъществи само ако бъдат заплатени дължимите държавни такси в рамките на законово установения срок. В случай че таксите не бъдат платени, заявката ще се счита за оттеглена и производството по нея ще бъде прекратено.

 

Според практиката на Патентното ведомство, както и на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост, имената на заявителите се публикуват едва след извършването на експертизата и изпълнение на съответните финансови задължения. 

 

Законовата процедура предвижда възможност за подаване на възражения срещу регистрацията на марката. Ако в тримесечен срок от публикуването на заявката не постъпи възражение, се взема решение за регистрация на марката. След това тя ще бъде вписана в Държавния регистър на марките и публикувана в Официалния бюлетин на Патентното ведомство в срок от един месец след датата на решението.

 

Поради спецификата на процедурата, от Патентното ведомство уточняват, че не може да бъде направена точна прогноза относно времето, необходимо за регистрация на дадена марка. Процесът зависи от множество фактори, включително възможни възражения и други правни пречки, които могат да възникнат в хода на производството.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 3 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Старт на Предизборната Кампания 2024

Старт на Предизборната Кампания 2024

България
На 100-годишна възраст почина топ дипломатът Хенри Кисинджър

На 100-годишна възраст почина топ дипломатът Хенри Кисинджър

Свят