55 000 Четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по Математика

55 000 Четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по Математика

55 000 Четвъртокласници Се Явяват на Национално Външно Оценяване по Математика

 

Днес около 55 000 четвъртокласници от цялата страна ще се явят на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в близо 1740 училища и ще започне точно в 10:00 часа, като ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности е предвидено удължено време от 30 минути, което прави общо 90 минути.

В 1738 училища ще се състои изпитът, като за организацията му са ангажирани 13 645 квестори. Решаването на теста изисква учениците да отбелязват избраните верни отговори или да записват свободни отговори в отделна бланка. Тестът съдържа общо 25 задачи.

Оценките от националното външно оценяване се изразяват в точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование. Учениците трябва да заемат местата си в залата не по-късно от 9:45 часа.

Всеки ученик трябва да носи химикалка с черно мастило, молив, гума и чертожни инструменти. Ученици с нарушено зрение трябва да носят и брайлова машина, брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.

От Министерството на образованието и науката (МОН) съветват учениците да бъдат спокойни, да четат внимателно условието на всяка задача и да отбелязват верния отговор върху индивидуалната бланка. Въпросите с избираем отговор изискват отбелязване на знака Х в кръгчето със съответната буква, а свободните отговори трябва да се пишат на предвиденото за това място.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 5 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Ан Хатауей и Адам Шулман си направиха еднакви татус

Ан Хатауей и Адам Шулман си направиха еднакви татус

Шоубизнес
Нобелистът Шиня Яманака (Shinya Yamanaka)

Нобелистът Шиня Яманака (Shinya Yamanaka)

Лица
Силно земетресение разклати Словакия

Силно земетресение разклати Словакия

Новини