Великобритания затяга миграционните критерии

Великобритания затяга миграционните критерии

Обединеното кралство въвежда по-строги изисквания за чуждестранни работници в борбата с недостига на кадри

 

Обединеното кралство (United Kingdom) се опитва да се справи с недостига на квалифицирани работници, като въвежда нови, по-строги критерии за миграция. Вътрешният министър Джеймс Клевърли обяви, че чуждестранните работници ще трябва да подпишат договор за годишна заплата над 38 700 паунда, за да могат да имигрират в страната. Това е значително увеличение спрямо предишните 26 200 паунда.

 

Въпреки че мерката е въведена с цел ограничаване на миграцията, експерти критикуват правителството, твърдейки, че това може да отплаши квалифицираните работници. В същото време, страната страда от недостиг на кадри, което повдига въпроси за ефективността на новите мерки.

 

 

Споразумение с Руанда: Великобритания ще изпраща нелегални мигранти в африканската държава

 

Допълнително, подписаното споразумение с Руанда предвижда изпращането на нелегални мигранти в африканската държава. В обмен, Руанда ще получи финансова подкрепа от Великобритания за грижата за депортираните мигранти. Този ход идва след скорошното отхвърляне на подобна идея от страна на върховния съд в Лондон, като новото споразумение се опитва да обходи този проблем.

 

Въпреки различните мнения и контроверсиите, Великобритания настоява върху необходимостта от по-строги контроли и мерки в областта на миграцията, докато страната се бори с балансирането на своите нужди от работна сила и опазване на сигурността.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 12 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Израел: Обяви, че влиза във война

Израел: Обяви, че влиза във война

Свят
Румен Радев

Румен Радев

Лица
Везенков в действие

Везенков в действие

Електронни спортове