Израел елиминира терористична клетка

Израел елиминира терористична клетка

Израелските сили са успешно провели прецизен въздушен удар срещу терористичен лагер в заетата територия на Западния бряг, съобщава "Ройтерс". Според израелската армия операцията има за цел ликвидиране на "терористична клетка" и е насочена към предотвратяване на предстоящи атаки.

 

В хода на операцията беше елиминиран и Абдула Абу-Шалал, който е идентифициран като "ръководител на терористичната инфраструктура" в лагера. По информация от израелската армия, Абу-Шалал планирал извършването на непосредствена и мащабна терористична атака, която включвала членовете на терористичната клетка.

 

В резултат на удара, неидентифицирано овъглено тяло е пристигнало в правителствената болница "Рафидия" в град Наблус, който е част от територията, контролирана от Израел. Палестинското министерство на здравеопазването потвърждава пристигането на тялото след бомбардировка на превозното средство близо до лагера.

 

Ситуацията се развива, като международната общност следи внимателно последиците от операцията и реакциите на засегнатите страни.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 6 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Два товарни вагона дерайлираха на гара Раднево

Два товарни вагона дерайлираха на гара Раднево

България
Прогнози за външни инвестиции след въвеждане на Еврото

Прогнози за външни инвестиции след въвеждане на Еврото

Инвестиции