Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждава: Пътувайте само подготвени

Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждава: Пътувайте само подготвени

С наближаването на зимни снеговалежи и студове Агенция "Пътна инфраструктура" припомня на шофьорите да подготовят автомобилите си за зимни условия, тй като предстоят ниски температури и зимни метеорологични условия. Прогнозите за понижаване на температурите в различни райони на Северна и Западна България следва да се вземат под внимание и всеки един от шофьорите да бъде предпазлив  и внимателно да следи пътната обстановка и всички участници в движението по пътното платно.

 

Според метеоролозите със застудяването през тези дни, дъждът в много райони ще се обърне в сняг. В областите Добрич, Разград, Силистра и Шумен се очакват заледявания, което може да създаде допълнителни предизвикателства за шофьорите.

 

Областните пътни управления работят със синоптиците и пътноподдържащите фирми, за да гарантират безопасността на пътя. Превантивно, пътищата ще се обработват с химически вещества, сол и пясък, с цел намаляване на риска от заледявания и подобряване на условията за движение.

 

Приоритет за поддържане на безопасността са автомагистралите, най-натоварените направления на първокласната и второкласната пътна мрежа, както и проходите, които осигуряват връзките между Северна и Южна България.

 

За да се повиши безопасността на движението, ако е необходимо, отделни участъци от пътната мрежа могат временно да се затворят за почистване на трасето. Това може да се наложи при силен вятър, снегонавявания или слаба видимост. В такива ситуации, трафикът може временно да се ограничи, докато метеорологичните условия се подобрят и безопасността на пътуването бъде гарантирана.

 

Агенцията предупреждава, че в случай на необходимост, може временно да се ограничи движението на тежкотоварни камиони в определени участъци, с цел предотвратяване на задръствания и осигуряване на пълен достъп за снегорините, които ще поддържат пътищата чисти и безопасни за всички участници в движението.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 9 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Ан Хатауей и Адам Шулман си направиха еднакви татус

Ан Хатауей и Адам Шулман си направиха еднакви татус

Шоубизнес
Ивет Лалова-Колио в нова роля на шестите си Олимпийски игри

Ивет Лалова-Колио в нова роля на шестите си Олимпийски игри

Лица