Предизвикателство с кауза 336 часа в стъклена клетка

Предизвикателство с кауза 336 часа в стъклена клетка

Ултрамаратонецът Краси Георгиев предприе изключително предизвикателство. Остана затворен в стъклена клетка цели 336 часа, поставена на обществено централно място пред НДК под контрола на лекар, медицинска сестра, психолог и охрана. За да може да се вижда добре и да не се запотят стъклата на витрината, дори не е използвал климатизацията на помещението.

 

Целта е да покаже как човек не преминава през зависимостите лесно и преминава през редица трудности. Посланието е, че не сме сами и можем да видим и независимо, че сме от тъмната страна винаги има възможност да направим доброто за себе си. Зависимостите са всякакви към дигиталния свят, към наркотиците, към хазарта. Визирайки най-малките и техните крехки, развиващи се индивидуалности, той иска да помогне с тази инсталация като покаже, че трудностите не са пречка, а част от пътя ни.   

 

Личният пример и неговата съдба да пребори зависимостта си към наркотиците като е започнал да тренира и да се движи активно. Мотивацията и взимането на решението е най-трудната стъпка.

 

Хората го приветстват с плакати: „Благодарим, че го правиш за нас.“

Така личната му мисия за борба с наркотиците придобива смисъл.

Хранил се е с пиле, ориз и броколи, но все пак е вдигнал холестерола си от стреса заради малкото затворено пространство.

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 50 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: