Живко Коцев напуска позицията Главен секретар на МВР

Живко Коцев напуска позицията Главен секретар на МВР

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР) Живко Коцев напуска поста си след кратко, но интензивно управление след като подаде оставка по собствено желание, съобщават от вътрешното ведомство.

 

На 8 септември миналата година, Живко Коцев беше назначен на позицията главен секретар на МВР от президента на страната, съгласно предложение на Министерския съвет. Преди това той бе заемал поста на директор на областната дирекция на МВР в София.

 

Неговото влизане в ръководната структура на МВР е последвано от оставката на предишния главен секретар Петър Тодоров. Тодоров реши да се откаже от длъжността си след искане за отстраняването му, отправено от вътрешния министър Калин Стоянов.

 

Източници от ведомството разкриват, че Стоянов изразил недоверие към Тодоров, което последва негова оставка. Тази серия от събития също така съпътства отказа на държавния глава да освободи Тодоров.

 

Живко Коцев с опит в различни постове в системата на вътрешните работи и също е бил директор на Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Преди това той е работил в "Криминалната полиция" и е заемал позицията на заместник-директор на Специализираната дирекция за борба с организираната престъпност (СДВР), както и на заместник-главен секретар на МВР преди да бъде назначен за главен секретар.

 

Скорошната му оставка предизвика различни реакции в обществеността, като се набляга върху последващите предизвикателства за ръководството на МВР в контекста на борбата с организираната престъпност и подобряването на обществения ред и сигурността. На настоящия етап не се обявява кой ще бъде неговият приемник.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 17 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Меле на пътя между Пазарджик и Пловдив

Меле на пътя между Пазарджик и Пловдив

България
Израел: Обяви, че влиза във война

Израел: Обяви, че влиза във война

Свят