Европейският Комисар Оливер Вархеи се среща с Румен Радев

Европейският Комисар Оливер Вархеи се среща с Румен Радев

Европейският Комисар Оливер Вархеи гостува в България за Форума "Европейския съюз среща Балканите"

 

Днес държавният глава на България - президентът Румен Радев, ще приеме европейския комисар по политиката на разширяване и съседство, Оливер Вархеи, който пристига в страната за участие във важен форум. Комисар Вархеи ще бъде активен участник във Форума "Европейския съюз среща Балканите", който събира водещи лидери от региона, министри на външните работи и политически деятели.

 

Събитието е фокусирано върху засилването на регионалното сътрудничество и разглежда ключовите предизвикателства и възможности пред Балканския полуостров в контекста на неговото стремеж към европейска интеграция. Следователно, присъствието на комисар Вархеи подчертава ангажимента на Европейската комисия към стабилността, сигурността и просперитета в региона.

 

По време на форума се очаква комисарът да изложи вижданията и приоритетите на Европейската комисия по отношение на процеса на разширяване на Европейския съюз, както и да обсъди възможни начини за ускоряване на този процес. Също така, се очаква той да подчертае важността на регионалното сътрудничество за укрепване на стабилността и развитието на Балканите.

 

Европейската комисия в България съобщи, че изказването на комисар Вархеи на форума ще бъде излъчено пряко от 10 часа през сателитната телевизия EbS+. Това предоставя възможност за голям брой зрители да следят ключовите моменти от събитието и да бъдат информирани за становищата на европейските институции относно региона.

 

Освен със своя президент, комисарът Вархеи ще проведе и редица срещи с участници във форума, като ще обсъди възможностите за сътрудничество и подкрепа на Европейския съюз за регионалното развитие и интеграцията.

 

Форумът "Европейския съюз среща Балканите" представлява важна възможност за диалог и обмен на мнения между европейския и балканския политически елит. Той подчертава ангажимента на Европейския съюз към стабилността и развитието на региона и е важна стъпка към постигането на обща и устойчива бъдеще за Европа и Балканите.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 7 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Мъж помете девет автомобила на паркинг в София

Мъж помете девет автомобила на паркинг в София

Разследване
Лазар Радков от "Капачки за бъдеще"

Лазар Радков от "Капачки за бъдеще"

Лица
Световният капацитет на въглищната енергия нарасна с 2% през 2023 г.

Световният капацитет на въглищната енергия нарасна с 2% през 2023 г.

Инвестиции