Европейският Комисар Оливер Вархеи се среща с Румен Радев

Европейският Комисар Оливер Вархеи се среща с Румен Радев

Европейският Комисар Оливер Вархеи гостува в България за Форума "Европейския съюз среща Балканите"

 

Днес държавният глава на България - президентът Румен Радев, ще приеме европейския комисар по политиката на разширяване и съседство, Оливер Вархеи, който пристига в страната за участие във важен форум. Комисар Вархеи ще бъде активен участник във Форума "Европейския съюз среща Балканите", който събира водещи лидери от региона, министри на външните работи и политически деятели.

 

Събитието е фокусирано върху засилването на регионалното сътрудничество и разглежда ключовите предизвикателства и възможности пред Балканския полуостров в контекста на неговото стремеж към европейска интеграция. Следователно, присъствието на комисар Вархеи подчертава ангажимента на Европейската комисия към стабилността, сигурността и просперитета в региона.

 

По време на форума се очаква комисарът да изложи вижданията и приоритетите на Европейската комисия по отношение на процеса на разширяване на Европейския съюз, както и да обсъди възможни начини за ускоряване на този процес. Също така, се очаква той да подчертае важността на регионалното сътрудничество за укрепване на стабилността и развитието на Балканите.

 

Европейската комисия в България съобщи, че изказването на комисар Вархеи на форума ще бъде излъчено пряко от 10 часа през сателитната телевизия EbS+. Това предоставя възможност за голям брой зрители да следят ключовите моменти от събитието и да бъдат информирани за становищата на европейските институции относно региона.

 

Освен със своя президент, комисарът Вархеи ще проведе и редица срещи с участници във форума, като ще обсъди възможностите за сътрудничество и подкрепа на Европейския съюз за регионалното развитие и интеграцията.

 

Форумът "Европейския съюз среща Балканите" представлява важна възможност за диалог и обмен на мнения между европейския и балканския политически елит. Той подчертава ангажимента на Европейския съюз към стабилността и развитието на региона и е важна стъпка към постигането на обща и устойчива бъдеще за Европа и Балканите.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 7 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

39 млн. лв. доплащане за земеделските стопани по украинската помощ

39 млн. лв. доплащане за земеделските стопани по украинската помощ

Инвестиции
Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец

България