Кирил Петков: Без нас Бойко Борисов няма да е премиер

Кирил Петков: Без нас Бойко Борисов няма да е премиер

Без нас Бойко Борисов няма да е премиер, заяви Кирил Петков във фейсбук

 

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков направи категорично изявление във фейсбук, че Бойко Борисов няма да стане премиер без участието на ПП в консултациите. Това изказване идва в отговор на последните политически развития и заявките на ГЕРБ.

 

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, обяви преди два дни, че ще предложи кабинет с първия мандат, в който ключовите министерства като външните работи и отбраната ще бъдат доминирани от ГЕРБ. Борисов подчерта, че няма да се кандидатира за министър-председател, за да улесни преговорите.

 

Петков се обърна към избирателите на коалицията ППДБ с думите: „Имам една добра новина за избирателите на ППДБ: Без нашето участие в консултациите Борисов не може да стане премиер, както се надяваше преди изборите. Няма да е премиер.“ Той добави, че всеки глас за ППДБ е бил глас срещу „Борисов-премиер“ и изтъкна, че това е победа за техните избиратели.

 

Лидерът на ПП подчерта, че откакто партията „Продължаваме промяната“ е на политическата сцена, Бойко Борисов не е успял да влезе в ролята на премиер, въпреки желанието си. Петков заключи с мотивиращи думи: „Така че има смисъл! Продължаваме напред!“.

 

Кирил Петков също така заяви, че независимо от това какво правителство предложи Борисов, ПП ще бъдат ясна и конструктивна опозиция. Те ще подкрепят всички политики, които са „за“ Европа и „против“ корупцията, демонстрирайки твърдата си позиция по ключовите въпроси.

 

Тези изявления на Петков подчертават желанието на „Продължаваме промяната“ да останат ключов играч на политическата сцена и да продължат борбата срещу корупцията, дори и в опозиция.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 3 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Всичко важно за разказа “Ветрената мелница” от Елин Пелин

Всичко важно за разказа “Ветрената мелница” от Елин Пелин

Изкуство