Украйна с отмъщение към всички страни обърнали им гръб

Украйна с отмъщение към всички страни обърнали им гръб

Украинският външен министър - Дмитро Кулеба, с отмъстително изказване към всички държави, които са се отнесли лошо към Украйна. По време на тежките моменти от войната страната е имала нужда от съдействие от съседките държави, но помощ не е получила, според интервю на министъра в BBC. 

 

Дмитро Кулеба сподели, че всяка страна е имала право на избор. Тези помогнали на Русия “ще бъдат взети под внимание при изграждането на бъдещи отношения”. Министърът е убеден, че някой ден те ще опрат и до тяхната държава. 



“Забавянето на доставките на оръжия от Запада ще коства доста украиински животи. Ако една доставка се отложи с ден, това значи, че някой ще умре на фронта. Следователно някой, който можеше да е все още жив вече го няма.”, сподели той. 



В друга част от интервюто си, Кулеба говори за прогнозираните си оценки как ще приключи войната, ролята на Китай във войната и разочарованието си към случилото се. 



Страни като Африка, Азия и Южна Америка останаха назад и не взеха страна. Разочарованието на министъра е голямо, въпреки военната и икономическата помощ от западните сили, която той няма да забрави. 

 

“Държавите държали се  лошо в хода на тази война и са се отнасяли зле с Украйна, ще платят цената в бъдеще.”, категорично казва министърът. 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 49 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: