Промени в Закона за хазарта

Промени в Закона за хазарта

В света на игралната индустрия в България

 

Игралната индустрия в България, съществуваща в регулирана среда от над 25 години, е ключов сектор, който допринася за икономическото развитие на страната. Със своите над 500 високотехнологични фирми и богат спектър от дейности, индустрията създава работни места, привлича чуждестранни инвестиции и спомага за технологичния напредък на българските производители.

 

Становище на АИИБ относно предложението за промени в Закона за хазарта

 

Асоциацията на игралната индустрия в България (АИИБ) изрази своето категорично несъгласие с предложението за изменение и допълнение на законопроекта за държавния бюджет, което в момента се намира на първо четене в парламента. Основните точки на протеста са свързани с предложените промени в таксите и сроковете за тяхното заплащане.

 

 

Икономически и социални приноси на игралната индустрия

 

Игралната индустрия не само осигурява значителни приходи в бюджета на страната, но и подпомага социални дейности, спорт и култура. Секторът спечели доверието на потребителите, доказвайки своята отговорност и способност да създава устойчиви работни места.

 

 

Аргументи на АИИБ срещу предложените промени

 

АИИБ аргументира, че предложените такси не са пропорционални и биха предизвикали фалити в индустрията, което би се отразило отрицателно на икономиката. Завишените такси за лицензи и необоснованото повишаване на алтернативния данък за организаторите на хазартни игри са в основата на противопоставянето на асоциацията.

 

 

Предложенията на АИИБ за компромис

 

В заключение, АИИБ предлага прецизиране на сроковете за заплащане на таксите, съобразено със срока на лицензите на организаторите. Това, по тяхно мнение, ще предостави възможност за пропорционално разсрочване и ще позволи на сектора да запази стабилността си.

 

Ситуацията около предложените промени в Закона за хазарта в България се развива, като АИИБ продължава да настоява за балансиран и справедлив подход към регулирането на игралната индустрия в страната.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 11 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Израел: Обяви, че влиза във война

Израел: Обяви, че влиза във война

Свят
Арест на сръбско-хърватската граница заради радиоактивен материал

Арест на сръбско-хърватската граница заради радиоактивен материал

Свят
Нови обвинения срещу Навални

Нови обвинения срещу Навални

Свят