Живот на скорост: Ива Русинова - жената, която се надбягва с вятъра

Живот на скорост: Ива Русинова - жената, която се надбягва с вятъра

Тя е Ива Русинова - първата жена дрифт пилот в България. Красотата ѝ се забелязва отдалеч. Умът ѝ реже като бръснач, а кръвта в тялото ѝ сякаш е напоена с бензин. Родена е, за да живее на скорост. Създадена е, за да впечатлява.

 

И когато говорим за тази жена, то текстът е напоен със следите на стъпките, които следват сърцето. Силата, която чупи оковите на стереотипите, за да имаме една нова крачка към свободата. За жена, която владее скоростта на живота. Оставяме Ви да се насладите на нашият поглед, който гледа към завладяващата Ива Русинова.

 

Как става първата жена дрифт пилот в България?

 

Първият си автомобил получила като подарък от своя баща. Тогава не разбирала нищо от коли и ги използвала като средство за придвижване от точка до точка. Не след дълго усетила чувството на свобода зад волана. Любимото ѝ място за шофиране било по заледените участъци на Витоша. Там оставала със себе си, колата и щастието да прави точно това, което прави.

 

Не след дълго блъснала своята машина. Родителите ѝ от притеснение взели ключовете и  ѝ казали, че ако зависи от тях скоро няма да се качи отново. Може би съвсем очаквано. Колко ли семейства биха постъпили по друг начин… Обаче както е казал Джон Наш: “Единственото по-силно от силата на ума, е куражът на сърцето” и така младото момиче превърнало мечтата си в действие, за да бъде сбъдната днес.

 

Да си купиш сама състезателен автомобил

 

Ива вече била влюбена в енергията на шофирането. И се зарекла, че сама ще си купи състезателен автомобил.  А после изпълнила мечтата си за не малка цена за душата.

 

Отказала се от мечтата си да стане лекар и прекъснала процесите, които я подготвяли през годините, за да сбъдне целта си. Захвърлила годините труд, учене и най-вече науката като голямата си страст.

 

 

И се хванала да работи на бензиностанция, взимайки решение през това време да учи счетоводство, за да не шокира още повече близките си.

 

Спестила пари и си купила първия състезателен автомобил. Малко след това започнала да се надпреварва с други състезатели, а признанията за качествата и упоритостта, които носи не закъснели.

 

Да си родител на дрифт пилот

 

Майка ѝ и баща ѝ винаги много са се тревожили за нея. Така е и до днес.  Русинова ги определя като паднали ангели, които сякаш са от друг свят. Преди всяко качване в колата я подканят да се пази. Да си хапне, да се погрижи за себе си. И се молят да бъде жива и здрава.

 

Тя обаче е жената извън страховете. Няма никакви притеснения за собствения си живот, не живее очаквайки да умре. Но непрестанно по улиците апелира за отговорност и спазване на правилата за движение, тъй като в градски условия адреналинът е напълно излишен.

 

Независимите жени и силните мъже

 

Една успешна, красива, интелигента жена, която е дрифт състезател няма как да не предизвика противоречия. Плаши слабите мъже, които се чувстват сякаш ги боде игла, когато стоят до силна жена. Но създава връзка, семейство и дете, с онзи мъж, с който се чувства свободна, подкрепена и щастлива да бъде себе си.

 

 

Ива и Ангел - любов като на кино

 

Неин партньор в живота е четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов. Тя била сигурна, че няма да си вземе мъж, който се занимава с мотори. Той пък  бил достатъчно смел да я намери и заговори.

 

Когато се качила в колата му още първият път получила възможност да я кара и щом спукала чисто новите му гуми, той се влюбил в нея и направил всичко възможно, за да я спечели и да имат днес едно щастливо семейство. Той с жена, на която се възхищава. Тя с мъж, който я омекотява. Така се и получава…

 

През 2020-та година стават родители на Борис Ангел Караньотов. Ива е родила сина им при лекарят, при когото преди близо 26 години е проплакал мъжът, когото обича.

 

Да се докоснеш до Ива

 

Наред с всички социални роли, които изпълнява, Ива е и един от двамата създатели на проекта Drift taxi. Всеки, който желае да покара или да се повози на професионален състезателен автомобил, има тази възможност чрез услугата. За най-любопитните има и академия, в която могат да получат от знанията и опитът на тази успешна жена и нейни колеги.

 

И още от необятната вселена на Ива Русинова

 

Тя избира себе си на първо място, за да бъде най-добрата си версия. Знае, че само по този начин присъствието, което има може да продължи да бъде така силно. И още повече - наясно е, че когато се развива,, то неминуемо прави както своя свят, така и света на близките си по-добър.

 

Да бъдеш жена, това значи да бъдеш необятна вселена. От онази, която танцува зад волана и проправя пътеки, до онази, която просто иска да се сгуши и някой да махне капачката от бутилката. Да бъдеш жена в цялостната си женска енергия означава да ходиш или тичаш по пистите на живота, а земята да трепери от енергията ти.

 

Да бъдеш жена значи да знаеш, че единственият начин да носиш отговорност за любимите си хора, е да носиш отговорност за собственото си щастие. Да бъдеш жена значи да има велика сила, която в правилната посока може да гради, но знае също как да разрушава.

 

Ива Русинова е точно това. И си заслужава да се докоснем до нея…  А после да чуем собственото си сърце и да следваме стъпките, които ни чертае. Може да бъде за миг, но със сигурност ще бъде незабравим.

 

Автор: Гергана Ватова 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 23 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: