Простреляха Тръмп: Какво се случи

Простреляха Тръмп: Какво се случи

БЪТЛЪР, Пенсилвания — В 18:02 ч. в събота, под звуците на „Бог да благослови Америка“, бившият президент Доналд Тръмп излезе на сцената в Бътлър, Пенсилвания помаха на аплодиращата тълпа и се настани в обичайния си митингова реч под жаркото лятно слънце.

 

Вижте снимки тук

 

Няколко минути по-късно Тръмп посочи диаграма, която показва скок в незаконното преминаване на границата при човека, срещу когото се кандидатира, президента Джо Байдън. „Тази диаграма е на няколко месеца“, каза Тръмп пред тълпата. „И ако искате да видите нещо наистина тъжно...“

 


Тогава проехтяха изстрели, които бяха поне пет на брой. Тръмп се стисна за ухото, когато агенти на Тайните служби в тъмни костюми се втурнаха към него. Той падна на земята, когато агентите извикаха: „Долу!“ Хилядите участници в митинга, натъпкани в полето пред него се движеха като един, падайки долу, докато тишината се разпростираше по тревата, прекъсвана само от случаен писък.

 

Миг по-късно Тръмп се изправи, докато агентите на Тайните служби се тълпяха около него, покривайки тялото му със своето. Те се опитаха да изведат бившия президент извън сцената отляво, докато кръвта се стичаше от ухото му. „Чакай, чакай, чакай“, каза Тръмп. Той стисна юмрук, докато тълпата викаше, и сякаш изрече думата „битка“, преди агентите да го бутнат надолу по стълбите и до чакащ отстрани черен джип. Тръмп вдигна юмрук още веднъж, преди да влезе вътре.

 

 

Местният окръжен прокурор каза, че стрелецът и един участник в митинга са мъртви. В изявление, публикувано малко след атаката, която според официални лица е очевиден опит за убийство, сътрудниците и координаторите от екипа на Тръмп заявиха, че той е „добре“.

 

Нямало е никакви предпоставки за предстоящия ужас, когато участниците в митинга се събраха извън защитения периметър на Тайните служби по-рано този следобед. Бътлър е град с 13 000 жители, разположен на 33 мили северно от Питсбърг в западна Пенсилвания, твърдо в страната на Тръмп. Това е нещо като селски район Rust Belt, който помогна на Тръмп да стане президент през 2016 г. и почти го задържа на поста през 2020 г. – Тръмп спечели окръг Бътлър с 32 процентни пункта.

 

Зелената трева на полето бавно се покриваше с море от червени шапки Make America Great Again, когато температурата се покачи до 90 градуса по Фаренхайт (което е равностойно на 32 градуса по Целзий). Местни политици от време на време говореха, докато участниците в митинга търпеливо чакаха с часове, като от време на време прекъсваха със скандирания „Тръмп! Тръмп! Тръмп!“ В един момент гигантско американско знаме, висящо над сцената, се оплете, което предизвика скандирания „поправете знамето!“ докато не бъде разгънат правилно.

 

Извън периметъра имаше щандове за продажба на храна, напитки и рекламни материали на Тръмп, както е обичайно на митингите. Зад сцената, отделено от терена с високи до кръста метални прегради, се простираше друго поле, осеяно с далечни сгради. Тълпата се оживи, когато любимият плейлист на Тръмп започна, започвайки с „YMCA“ на The Village People. След това Тръмп излезе към сцената, носейки познатата си червена шапка, черен костюм, бяла риза, разкопчана на врата и без вратовръзка.

 

Той се усмихна и посочи тълпата, докато те го аплодираха, чакайки песента на Lee Greenwood да приключи, преди да започне изказването си. „Това е голяма тълпа“, каза Тръмп. „Това е голяма, голяма красива тълпа.“

 

 

След проверка на името на Дейвид Маккормик, републиканецът, който се състезава срещу сенатора демократ от Пенсилвания Боб Кейси, и обеща да го изведе на сцената по-късно в митинга, Тръмп се обърна към една от любимите си теми. „Имаме милиони и милиони хора в нашата страна, които не трябва да са тук“, каза той. "Опасни хора."

 

След това насочи присъстващите към прожектираната схема на граничните пунктове.

 

 

След като проехтяха изстрелите и Тръмп беше изкаран извън сцената, агенти в черни униформи с пушки, екипът за контраатаки на агенцията, наводниха сцената. Тълпата остана долу с изключение на една група хора, стоящи близо до левия край на периметъра, близо до звуците на стрелба.

 

 

 

 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 16 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Хакерска атака на правителствения сайт

Хакерска атака на правителствения сайт

България
Кафето враг или приятел

Кафето враг или приятел

Здраве
Всичко, което трябва да знаете за поемата "Септември" от Гео Милев

Всичко, което трябва да знаете за поемата "Септември" от Гео Милев

Образование