Италия измества България като най-евтина дестинация

Италия измества България като най-евтина дестинация

Италия се качва на върха: Най-евтината ски дестинация в Европа според ново проучване

 

Британски туроператори разкриват, че италианският град Бардонекия надвишава Боровец и Банско в класацията за цена и качество на ски ваканциите.

 

Бардонекия води класацията с най-добро съотношение цена-качество

 

Италианската перла на ски туризма се нарежда на първо място с най-добра стойност за парите, показва годишното изследване на туроператорите "Поуст офис травъл мъни" и "Кристал ски холидейс".

 

Италия застрашава България като най-евтината ски дестинация в Европа, според последните данни от британски туристически агенции. Италианският град Бардонекия се нарежда на върха на класацията, изготвена от "Поуст офис травъл мъни" и "Кристал ски холидейс".

 

Бардонекия доминира с минимално увеличение на цените

 

Градът печели сърцата на скиентусиастите, предлагайки най-доброто съотношение между цена и качество, с увеличение от само 1,4 процента в цените спрямо миналата година.

 

Второто място в класацията заема българският курорт Боровец, който, въпреки увеличението от 8,2% (процента) в цените, все още предлага изгодни възможности за ски ваканции. Банско, с увеличение от 18,1% (процента), заема шестата позиция, като увеличението се дължи на разходите за ски училище.

 

Сравнение на цени в 36 европейски града

 

Изследването включва цени на ски карти, наем на оборудване и обучение, както и разходи за храна и напитки в 36 европейски ски курорта.

 

Проучването разглежда цените в 36 европейски града, фокусирайки се върху съотношението между цената и качеството на ски ваканциите. Девет от 31-те курорта, проучени миналата година, отчитат намаление в цените, като най-големият спад е във френския Лез арк и швейцарския Венген, които са по-евтини с 5,5 процента.

 

 

Швейцария и Цермат - върхът на цените

 

Най-скъпият ски курорт Цермат в Швейцария със значително по-високи цени в сравнение с италианския лидер, Бардонекия.

 

Най-скъпият ски курорт в Европа се оказва Цермат в Швейцария, където цените са над два пъти по-високи от тези в Бардонекия. Това допълнително подчертава популярността на италианския град като бюджетна и качествена ски дестинация.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 19 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени