Студентският празник в София под засилени здравни контроли: Глоби и санкции за нарушения

Студентският празник в София под засилени здравни контроли: Глоби и санкции за нарушения

Столичната Регионална здравна инспекция усилива проверките по време на студентския празник, насочвайки вниманието си към обществените и нощните заведения.

---

 

С деня на студентите в ход, Столичната Регионална здравна инспекция (СРЗИ) в София предприема решителни стъпки за гарантиране на пълната сигурност и спазване на здравните норми по време на празничните тържества. В центъра на вниманието са обществените заведения, нощните клубове и всички места за обществено хранене, които привличат студентската общност.

 

 

Засилени проверки през цялата седмица

 

Отчитайки, че студентският празник не е само повод за радост, но и за по-голяма отговорност, СРЗИ осъществява засилени контроли през целия период на празника. Инспекторите акцентират върху спазването на забраните за тютюнопушене на закрито, както и за контрол върху продажбата и употребата на диазотен оксид от лица под 18 години.

 

 

Наказанията при нарушения

 

Санкциите, предвидени в Закона за здравето, са ясни и строги. Физическите лица, които нарушават забраната за тютюнопушене на закрито, подлежат на глоба от 300 до 500 лв., докато управителите на заведение, където се допуска такова поведение, могат да бъдат глобени със суми от 3000 до 5000 лв.

 

За нарушения свързани с продажбата на райски газ, глобите са още по-сериозни. Нормативно определената глоба при нарушение на забраната за продажба е от 800 до 1500 лв., като повторните случаи носят санкции от 1500 до 3000 лв. Еднолични търговци и юридически лица, които нарушават тази забрана, се изправят пред имуществени санкции в размер от 3000 до 6000 лв., като повторните нарушения са съпроводени от глоби от 5000 до 12 000 лв.

 

 

Бдителност през нощта и почивните дни

 

Засилените проверки няма да прекъснат през нощта и по време на почивните дни. СРЗИ апелира към всички участници в студентските празненства да проявят разбиране и сътрудничество с инспекторите, за да осигурят безопасно и здравословно преживяване на този важен за всички нас ден.

 

Студентският празник в София е време за радост и общност, но и за отговорност и взаимно уважение към здравето на всеки един участник в тези неповторими моменти.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 16 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Разстрелът на Мартин Божанов - Нотариуса на фокус

Разстрелът на Мартин Божанов - Нотариуса на фокус

Разследване
Каква е цената на успеха?

Каква е цената на успеха?

Изкуство