Доналд Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара по дело за гражданска измама

Доналд Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара по дело за гражданска измама

Доналд Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара за обжалване на присъдата по дело за гражданска измама

 

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп, внесе гаранция от 175 милиона долара, която му дава право да обжалва присъдата по делото за гражданска измама в Ню Йорк, заведено от главния прокурор на щата Летиша Джеймс.

 

Този ход спира всички потенциални действия на главния прокурор на Ню Йорк за събиране на присъдената по делото сума.

 

През януари съдият Артър Енгорон глоби Тръмп и другите обвиняеми с 464 милиона долара, като мотив за решението беше, че те са направили фалшиво завишение на стойността на активите на бившия президент, за да получат по-добри лихвени проценти по банкови заеми.

 

Тръмп получи 30 дни, за да внесе пълната сума по гаранцията, за да може да обжалва решението пред по-горна инстанция. Неговите адвокати обаче съобщиха, че няма компания, която да осигури гаранция за толкова пари, което накара Летиша Джеймс да започне подготовка за изземване на активите на Тръмп, включително банкови сметки и недвижими имоти в щата Ню Йорк.

 

В последния момент обаче сумата беше намалена повече от два пъти от Апелативния съд, а бившият президент получи още 10 дни отсрочка, за да я плати.

 

През миналия месец Тръмп внесе и гаранция от 91,6 милиона долара по делото за клевета на Е. Джийн Карол, за да може да обжалва и тази присъда.

 

Често Тръмп коментира, че присъждането на такива суми от съдии, близки до Демократическата партия, се прави умишлено, за да бъде лишен от средства за водене на предизборна кампания за нов президентски мандат.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 8 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени